torstai 26. maaliskuuta 2015

7 merkkiä siitä, että elät rakkaudettomassa suhteessa

Iltalehden Paula Koski oli taiteillut tällaisen "7 merkkiä siitä, että elät rakkaudettomassa suhteessa"-artikkelin. Tarkemmin sanottuna juttu oli kopioitu/uudelleen kirjoitettu Cosmopolitanista, tuosta naistenlehtien ehdottomasta kuningattaresta. Joku noissa merkeissä herätti minut miettimään meidän parisuhdetta...
1. Jätät sisälläsi kytevät ajatukset huomiotta
Minusta on ihan hyvä, että olen jättänyt kytevät ajatukset huomioimatta. Muuten me oltaisi erottu jo ainakin viisi kertaa. Siis häiden jälkeen. Olen myös ajatellut usein pahoinpidellä Aviomiehen, mutta jättänyt senkin ajatuksen toistaiseksi huomioimatta. 

2. Olet uppoutunut muiden ongelmiin
Se on vaan fakta, että kun keskittyy muiden ongelmiin niin unohtaa omat ongelmat. Esimerkiksi keittiönpöydän tiskivuori ei näytä yhtään niin pahalta, jos istuu joka ilta teekupin äärellä kuuntelemassa naapurin Pirkon vuodatusta siitä, miten Pekka käy tiistai-iltaisin höyläämässä puutyökerhossa lankun sijaan Reinoa, puutyökerhon ohjaajaa. Ja  tottakai sitä on itse täydellisen oikeutettu neuvomaan Pirkkoa tässä tilanteessa koska elää itse täydellisessä parisuhteessa. Unohtamatta sitä, että kun on itse täydellinen voi neuvoa (lue: arvostella) muita.

3. Etäisyytenne kasvaa
Me muutettiin isompaan asuntoon, että meillä molemmilla olisi enemmän omaa tilaa. Huomaan sanovani harvase päivä Aviomiehelle, että "mene kellariin". Ja se menee. Mielellään.

4. Unelmoit elämästä ilman puolisoa
Mä unelmoin viikonlopuista ilman puolisoa. Saisi OIKEASTI katsoa telkkarista mitä haluaa. Saisi laittaa kaikkiin ruokiin juustoa. Paljon juustoa. Saisi kuunnella Robinia täysillä ja laulaa rauhassa virsiä samalla kun tekee kotitöitä. Vitsi vitsi, en tekisi kotitöitä. Virsiä saattaisin laulaa,  mutta suihkussa. Ottaisin miljoona selfietä TIKULLA eikä tarvitsisi kuunnella siitä päänaukomista. 

5. Ette enää riitele
Mitä hittoa? Oikeasti?! Miten se, että ei riidellä on huono juttu? Meillä kyllä riidellään, mutta todella harvoin. Tai siis riidellään yhdessä. Minä riitelen ja aviomies kuuntelee. Puolet ajasta minusta tuntuu, ettei se edes kuuntele. 

6. Neljä parisuhteen pilaajaa: Kritisoiminen, itsensä puolusteleminen, kumppanin haukkuminen ja sisäänpäin kääntyminen
Muutaman "parisuhdepäivällisen" jälkeen meille aiemmin tuntemattomat ihmiset on kysyneet onko meillä "kaikki hyvin". Heitetään kuulema toisillemme sen verran pahaa piikkiä. Arvostellaan toisen tekemisiä, kerrotaan värikynällä väritettyjä tarinoita toisista tosina ja heitetään toista bussin alle ihan urakalla. Uudet ihmiset on illan jälkeen kuin junan alle jääneitä, järkytteitä ja menettäneet uskonsa parisuhteeseen kun meillä taas on ollut ihan hauskaa. Luultavasti olen illan aikana haukkunut Aviomiestä ainakin kaksi kertaa ämmäksi ja se on itkettänyt mua vähintään kerran. Kotonahan meno on vielä villimpää. "Sä oot kyllä niin tyhmä ettet saa ees ittees hengiltä" on kyllä meidän perheen ikivihreistä paras.  Meillähän ei myönnetä myöskään koskaan omia virheitä vaan syytetään muita. Esimerkiksi koiria. (Sisäänpäin kääntymisestä kertonee esimerkiksi Aviomiehen lähettäminen kellariin.)

7. Sinua ei kuunnella 
Minua harvoin kuunnellaan. Aviomies katsoo telkkaria/pelaa tietokoneella, minä puhun sille, se ei kuuntele. Pyydän kuuntelemaan ja se kääntää pään ruudusta pois päin, mutta silmät kuitenkin osoittaa vielä ruutuun. Selvä. Mun uusin taktiikka on pyytää aviomies suihkuun yhtäaikaa jossa saan sen jähistettyä henkiseen nurkkaan ja sen on pakko kuunnella mun päivän kuulumisia sen aikaa kun saa itsensä pestyä. Minusta tuntuu, että sen suihkun pituus on laskenut vartista neljään minuuttiin sen jälkeen kun se on tajunnut, että "rakas mennäänkö suihkuun yhdessä?" tarkoittaa oikeasti, että "tule, keskustellaan syvällisiä samalla kun ajelen kainalokarvojani".


Jos Paulalta kysytään niin meidän pitäisi kai olla terapiassa/oikeudessa/vankilassa/haudassa. Vaan eipä olla. Mulla on ainakin kivaa ja sehän on pääasia, koska kun vaimo on onnellinen, kaikki on onnellisia!
 Mites noi teidän parisuhteet? Onks täydellisiiiii?
Terkuin, Niina

2 kommenttia:

  1. Oikeesti, päivän paras hetki ku huomaa tääl päivityksen. :D kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja päivän paras hetki kun tänne tippuu tuommoinen iihana kommentti <3 Kiitos itsellesi Taru!

      Poista